Page 1 of 1

No Throttle Response when cold (Intermittent)

Posted: Sat Feb 23, 2019 3:41 pm
by GeoffH
I have a 1.5 DSG Karoq.
I wonder if anyone else has had the following intermittent fault.... When engine is cold or below approx 70 degrees, sometime when I start up it starts perfectly, I engage Drive, foot off the brake and I can put the accelerator pedal to the floor and nothing happens at all. This can be embarrassing, to put it politely, when you set off from home and come to a junction or roundabout within about 1/4 of a mile when you stop, wait for a gap in traffic, press the accelerator and nothing happens!
Skoda Assist refreshed the software as has the dealer. It comes up "No fault Found" on the computer.
I've been told that there's a software update coming in Q2 to fix the famous bunnyhopping issue but this appears to be something different.

Re: No Throttle Response when cold (Intermittent)

Posted: Sat Feb 23, 2019 5:37 pm
by kodiaq
SEE thread here and on Kodiaqforums re '1.5 TSi Kangarooing'. Vast number of comments on this VAG problem. Dealers advise that solution will be available Q2. Hmm, We'll see.

Re: No Throttle Response when cold (Intermittent)Mind

Posted: Sat Feb 23, 2019 5:44 pm
by GeoffH
kodiaq wrote:
Sat Feb 23, 2019 5:37 pm
SEE thread here and on Kodiaqforums re '1.5 TSi Kangarooing'. Vast number of comments on this VAG problem. Dealers advise that solution will be available Q2. Hmm, We'll see.
Mine isn’t the bunny hop problem. I can put the throttle to the floor and nothing at all happens! This can be at startup or below the engine reaches 70 degrees.

Re: No Throttle Response when cold (Intermittent)

Posted: Sun Feb 24, 2019 6:03 pm
by kodiaq
This cutting out/inability to start at junctions etc is all part of the 1.5 TSi problem. Plenty of comments as advised, under 1.5 kangarooing, here or on kodiaqforums.co.uk
You are NOT alone, although most affected are manuals, sad to see yours is DSG.

Re: No Throttle Response when cold (Intermittent)

Posted: Sat Mar 02, 2019 3:02 pm
by NAThomas
Hi,
I have a 1.5 DSG and am experiencing the same problem!

Re: No Throttle Response when cold (Intermittent)

Posted: Sun Mar 10, 2019 12:21 pm
by GeoffH
Update.... yet again I had no throttle response having driven 1 mile and stopped to buy a paper.
Outside temperature 2.2 degrees.
I restarted, engaged Diive, released the footbrake and nothing happened. (No warning lights, auto handbrake on, stop start on.)
Rather than releasing the throttle and trying again I kept my foot to the floor (There was nothing in front of me!) ...... very slowly, after approximately 5 seconds, the power increased and I moved off.
Skoda promise a software upgrade in Q2 but that could be June?
I don’t want to go to a diesel but the Tiguan is looking more tempting as the problem persists! It’s a Motability vehicle and I don’t really want another “early termination of the lease” especially as it’s not my fault. 

Re: No Throttle Response when cold (Intermittent)

Posted: Mon Mar 11, 2019 3:34 pm
by NAThomas
Hi Geoff,
What have Skoda said about this issue? I have had Skoda Assistance & the dealership look at the car last week and neither can help! Would you mind emailing me privately on nikkiannthomas@gmail.com as would like to discuss what you are going to do about the issue. Thank you Nikki